OV Expo

Open since
08 October 2020

Ebusco presenteert nieuwe Connexxion-bus tijdens OV Expo

Op donderdag 8 oktober zal Nederland voor het eerst kennismaken met de nieuwe elektrische Ebusco 2.2 van Connexxion. Tijdens OV Expo 2020, hét vakevenement voor het openbaar vervoer in Nederland, presenteert Ebusco de nieuwe emissievrije bus die later dit jaar door de straten van Haarlem zal gaan rijden. Het is de eerste keer zijn dat deze bus in het openbaar te bewonderen is.

In totaal zullen er 45 nieuwe Ebusco 2.2 bussen in Haarlem en omgeving gaan rijden. “Voor deze bussen passen we de nieuwste technologieën en innovaties toe, zoals gewichtsvermindering, accutechnologie, verwarmings- / koelsystemen en de nieuwste laadinfrastructuur”, zegt Peter Bijvelds, CEO van Ebusco. “Hierdoor kan de bus maar liefst 350 km afleggen zonder tussentijds te hoeven laden.”

Ware innovatie
Naast de grote range van 350 km, zullen dit de eerste Ebusco bussen zijn die met camera’s uitgerust zijn in plaats van traditionele spiegels. Dit gaat onder andere bijdragen aan extra veiligheid en comfort voor de chauffeurs, wat zal resulteren in minder ongelukken  en schade.

De 45 bussen voor Haarlem zijn het eerste deel van de levering van 156 bussen aan Connexxion in Noord-Holland. Naast de bussen voor Haarlem zullen er nog 111 bussen geleverd worden voor de regio Amsterdam en Schiphol.

 

Share on:
Linkedin
Event_Innotrans
24 September tot 27 September
Innotrans
Event_PersonTrafik
05 November 2023 tot 07 November
Persontrafik